Автогігантів звинуватили в маніпуляціях з витратою пального — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автогігантів звинуватили в маніпуляціях з витратою пального

Особисті фінанси
1661
Той, хто купує новий автомобіль, як правило, керується в своєму виборі в тому числі і показниками витрати ним пального. Однак в реальних умовах авто “з’їдають” в середньому на 39% більше пального, ніж вказують виробники.
Такими є результати дослідження Міжнародної ради з екологічно чистого транспорту (ICCT).
За його даними, для середньостатистичного водія це означає збільшення витрат в середньому на 400 євро на рік. У дослідженні, дані якого стосуються 2017 року, було охоплено 1,3 мільйона автомобілів у восьми європейських країнах. У порівнянні з попереднім роком різниця між заявленими та реальними показниками споживання пального зменшилася вперше з 2012 року, коли проводилися дослідження, – на 1%.
“До цього відмінність від року до року зростала”, – зазначив дослідник ICCT Уве Тітге (Uwe Tietge), слова якого наводить інформагентство AFP.
Між різними автовиробниками є значні відмінності, йдеться в дослідженні. Так, автомобілі виробництва Audi, BMW, Daimler і Volvo демонструють в середньому найбільші відмінності між реальними і заявленими показниками витрати пального.
Найменше ці дані відрізняються в автомобілях таких концернів, як Honda і Mazda. Які лазівки використовують автоконцерни, щоб досягти бажаних низьких показників споживання пального: автовиробники вдаються до обману.
“Шини дуже сильно накачують, протектор зіскрібають, гуму роблять твердішою, нагріваючи в печі. Кондиціонер налаштовують, радіо вимикають”, – зазначає експерт організації Петер Мок (Peter Mock).
Він також вказує на те, що до 2021 року автовиробники будуть зобов’язані протоколювати реальне споживання автомобілями пального і, відповідно, реальні викиди СО2 в атмосферу.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас