Xiaomi інвестує $1,5 млрд у ШІ та інтернет речей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi інвестує $1,5 млрд у ШІ та інтернет речей

Фондовий ринок
496
Китайська технологічна компанія Xiaomi збирається в найближчі п’ять років інвестувати як мінімум 10 млрд юанів ($1,5 млрд) в розробки в сфері штучного інтелекту (AI) та Інтернету речей (IoT).
Про це засновник компанії Лей Цзюнь повідомив в інтерв’ю Bloomberg Television.
За словами Лея, Xiaomi крім цього збирається активніше виходити на ринок гаджетів преміального класу, а також розширювати свою присутність на європейському ринку.
Намір витратити $1,5 млрд на розробки у сфері AI і IoT логічний в рамках її прагнення перетворитися з виробника смартфонів на міжнародну технологічну корпорацію, Xiaomi поступово виходить в нові сфери. Зокрема, компанія створила власну платформу «розумного» будинку та інтелектуальні елементи для нього: від телевізорів до рисоварок.
У минулому році компанія навіть уклала угоду про партнерство з IKEA, в рамках якого всі інтелектуальні світильники, що продаються в мережі магазинів, будуть за замовчанням підключені до платформи Xiaomi.
Прагненню активніше диверсифікувати свій бізнес сприяють і ринкові фактори, такі як уповільнення попиту на смартфони, посилення конкуренції і складні відносини між Китаєм і США. Все це робить досить сильний вплив на компанію: з моменту IPO, що пройшло в липні, її акції впали на 58%. Тільки за останні кілька днів вони впали більш ніж на 17%.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас