Держава може посилити регулювання цін на медпрепарати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава може посилити регулювання цін на медпрепарати

Казна та Політика
286
Держава може посилити регулювання цін на препарати, що входять у Національний перелік основних лікарських засобів, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України з посиланням на заступника міністра Романа Ілика.
“У 2018 році виробники не склали іспит – ціни на деякі препарати з Нацпереліку істотно зросли. Тобто якщо бізнес в особі виробника не хоче відповідально ставитися до нової політики, то з боку держави повинно відбуватися більш жорстке регулювання цін. І це очевидно. Залишається тільки визначити модель ціноутворення і правила. У нашої команди напрацювання з цього приводу є. Вони прості, зрозумілі, чесні і транспарентні», — сказав він.
За словами Р. Ілика, МОЗ наразі «моделює концепт, грунтуючись на референтних цінах в інших країнах і цінах внутрішнього українського ринку».
«Ми намагаємося вибудувати нову гарну модель, яка чітко визначить найголовніше, що сьогодні турбує всіх українців – справедливу ціну на лікарський засіб», — сказав він.
Заступник міністра зазначив, що держава жорстко регулює ціну на ліки, які входять в програму реімбурсації (відшкодування) вартості.
“Також держава повинна гранично регулювати ціну на ліки, включені в Нацперелік. Виробники, міжнародні непатентовані назви яких потрапляють до Національного переліку, отримують гарантію з боку держави, які лікарські засоби вона планує закуповувати. Отже, логічно, тут повинні працювати також нові правила ціноутворення», — сказав він.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас