Україна встановила рекорд у експорті яблук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна встановила рекорд у експорті яблук

Аграрний ринок
2167
Україна в листопаді 2018 року побила рекорд у експорті яблук, продавши за кордон 8 тисяч тонн за місяць.
Про це повідомляє EastFruit.
Таким чином, експорт яблук з України зріс на 55% в порівнянні з листопадом 2017 року, а в порівнянні з жовтнем 2018 – в 2,8 рази.
“Україна вперше в історії експортувала за місяць більше 8 тисяч тонн яблука, якщо не брати до уваги тільки українське яблуко. І хоча, як і раніше, значний обсяг експорту яблука з України, близько 51%, призначається для реекспорту до Росії, про що свідчать поставки в Білорусь і Молдову, зростання експорту в інших напрямках вражає”, – сказав керівник Української плодоовочевої асоціації Федір Рибалко.
Серед країн Євросоюзу, куди продали близько чверті всього експорту, найбільше купувала Болгарія. На цю країну припала майже половина експорту в ЄС. 27% експорту поїхали до Швеції. Половина яблук, які продає Євросоюзу Україна – органічне яблуко для пюре, соків і концентрату.
Також зріс експорт країн Сходу. Якщо не брати до уваги промислове яблуко, то частка Близького Сходу в експорті становить 14%. В Гонконг, Шрі-Ланку, Сінгапур, Малайзію та Індонезію продали 3% від експорту десертного яблука.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас