У Китаї тестують розумну форму для школярів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї тестують розумну форму для школярів

Технології&Авто
260
Деякі китайські школи з 2016 року тестують розумну шкільну форму.
Про це повідомляють китайські ЗМІ.
Вона відстежує переміщення учня, а також час його входу і виходу зі школи, і передає ці дані батькам і вчителям. Якщо учень залишив школу без дозволу, форма сповістить його про це голосовим повідомленням.
У 2016 році Китай ухвалив13-й п’ятирічний план, в рамках якого містилися плани з технологічного розвитку країни, а також з удосконалення освіти. Незабаром після цього Міністерство освіти країни почало розробляти різні пілотні програми, що дозволяють підвищити якість освіти за допомогою нових технологій. Наприклад, навесні 2018 року в одній зі шкіл Китаю була встановлена експериментальна система, яка відстежує залученість учнів в урок, і ділить їх на два класи.
Китайське видання The Global Times повідомило, що з кінця 2016 року більш ніж 10 шкіл в провінції Гуйчжоу і Гуансі-Чжуанському автономному районі тестують іншу технологію для підвищення успішності. Компанія Guizhou Guanyu Technology Company поставила в ці школи розумну форму, обладнану двома чіпами, розташованими в області плечей. Завдяки ним форма може відстежувати переміщення учня і передавати дані про це школі і батькам.
Компанія стверджує, що записує точні дані про переміщення тільки в межах школи, проте також визнає, що в разі, якщо учень прогулює або зник, форма допоможе його знайти. Якщо учень вирішив вийти зі школи без дозволу, він отримає голосове повідомлення про це.
Крім того, видання The Epoch Times зазначає, що форма оснащена системою, що відстежує засипання учня в класі і може пробудити його (як саме – не уточнюється).
Форма витримує до 500 прань і нагрівання до 150 градусів Цельсія.
Китай впроваджує і інші технології для відстеження людей в громадських місцях. Наприклад, китайські поліцейські почали тестувати розумні окуляри, які розпізнають обличчя пішоходів і звіряють їх з базою карного розшуку. За перші кілька днів тестування за допомогою системи вдалося затримати більш ніж 30 підозрюваних.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас