Росія вводить заборону на товари з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вводить заборону на товари з України

Казна та Політика
1620
Прем’єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав постанову про заборону на імпорт в РФ низки товарів з України.
Про це повідомляється на офіційній сторінці Медведєва в Twitter.
“Росія вводить заборону на імпорт низки українських товарів. Це – відповідь на санкційні обмеження з боку України. Підписав відповідну постанову”, – написав Медведєв.
У прес-службі російського уряду уточнили, що більша частина забороненого імпорту – це промтовари. Але фігурують у переліку і продукти.
“Постановою вводиться заборона на ввезення в Росію товарів, країною походження яких є Україна, або які переміщуються через територію України, за затвердженим списком. Основний обсяг товарів, щодо яких запроваджено заборону, належить до категорії промислових. У список також включені сільськогосподарська продукція, сировина та продовольство”, – зазначили в прес-службі.
При цьому влада РФ заявила, що зніме ембарго, “якщо Україна скасує обмежувальні заходи, введені раніше щодо конкретних російських товарів”.
Раніше Україна продовжила заборону на ввезення товарів з Росії на рік – до 1 січня 2020 року. Спершу заборону на російські товари було введено з 10 січня 2016 року постановою уряду № 1147 від 30 грудня 2015 року “Про заборону ввезення на митну територію товарів походженням з Росії”. Заборони вводилися у відповідь на рішення уряду РФ ввести продембарго щодо України, прийняте через введення Україною санкцій проти Росії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас