У НКРЕКП не бачать перешкод для впровадження ринку електроенергії з 1 липня 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НКРЕКП не бачать перешкод для впровадження ринку електроенергії з 1 липня 2019 року

Енергетика
349
Перешкод на шляху впровадження повномасштабного ринку електроенергії з 1 липня наступного року немає.
Про це заявила глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко.
“Ми особисто, як регулятор, готові нормативно-правовими актами та нашими заходами регулювання до старту повномасштабного ринку електроенергії з 1 липня 2019 року. Ми сподіваємося, що відстрочення не буде”, – зазначила глава НКРЕКП.
Вона уточнила, що НКРЕКП не бачить загроз, хоча залишаються певні неврегульовані питання, але вони не належать до компетенції регулятора, а до компетенції уряду.
За її словами, регулятор прийняв майже 100% всіх необхідних документів, нормативно-правових актів для своєчасного запуску повномасштабного ринку електроенергії. Свідченням цього, як зазначила Кривенко, є старт роздрібного ринку електричної енергії вже з першого січня.
“Ніщо не заважає відкрити роздрібний ринок електричної енергії з 1 січня. До 1 липня ще буде певна обмеженість конкурентних умов на цьому ринку, яка буде обмежена маржею постачальника, яка в своєму кінцевому складі становить близько 2,7% від кінцевої ціни. І в рамках цієї маржі можлива конкуренція на ринку електричної енергії”, – зазначила вона.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас