У Грузії незабаром може розпочатися випуск електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Грузії незабаром може розпочатися випуск електромобілів

Світ
1974
У Грузії незабаром може розпочатися випуск електромобілів.
Партнерський фонд Грузії (державний інвестиційний фонд), шведська компанія Uniti Sweden AB і грузинська компанія Silk Road Group підписали меморандум про початок виробництва в Грузії електромобілів.
«У меморандумі визначено основні принципи розвитку спільного проекту з виробництва електромобілів у Грузії і угоду про сфери спільного виробництва», — йдеться в повідомленні адміністрації Партнерського фонду Грузії.
У Грузії ще в жовтні був представлений план популяризації екологічно чистих видів транспорту. У найближчі 10 років країна збирається замінити 90% діючого транспорту електрокарами. Для цього вже введено пільговий податковий режим на імпортовані електромобілі та гібридні автомобілі.
Перший електромобіль у Грузії з’явився в 2011 році, на сьогоднішній день в країні близько 3 тис. електромобілів, гібридних — трохи більше. По всій країні функціонують близько 150 станцій зарядки електромобілів. При цьому зарядка здійснюється безкоштовно: витрати на спожиту електроенергію взяла на себе держава.
За матеріалами:
Укравтопром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас