Samsung патентує дрон-трансформер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung патентує дрон-трансформер

Технології&Авто
333
Відомство з патентів і товарних знаках США зареєструвало патентну заявку компанії Samsung, яка вирішила вийти на ринок безпілотників.
Патент показує, що південнокорейський гігант працює над трансформованим безпілотником.
Цікаво, що безпілотник по суті стане аксесуаром наступного покоління для лінійки смартфонів компанії Galaxy. У патенті описаний безпілотний літальний апарат з безліччю спеціальних датчиків. Крім датчика камери, він буде оснащений гіроскопами, барометром, компасом, ультразвуковими датчиками, датчиками температури, світла і ультрафіолетового випромінювання.
“У цьому винаході запропоновано трансформований безпілотний літальний апарат, в якому можна скласти важелі для фіксації пропелера всередину основного корпусу”, – йдеться в патентній заявці Samsung.
Крім цього, винахід повинен отримати і звичайні технології, такі як бездротове управління за допомогою смартфона, планшета або ПК. Samsung стверджує, що дроном можна буде керувати з будь-якого електронного пристрою, в тому числі з побутової техніки, наприклад, з пральної машини або холодильника.
Дрон складається з двох відсіків, які зсуваються разом, утворюючи компактний портативний блок. Компанія має намір використовувати джойстикоподібні елементи управління, якими можна керувати з екрану смартфону.
Це п’ятий патент, пов’язаний з безпілотниками, який компанія Samsung подала тільки в цьому році. Згідно з даними дослідницької компанії IDC, світова індустрія безпілотників зросла в сукупному річному темпі зростання на 30,6% і до 2022 року зросте до $29,5 млрд.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас