Мінімальна зарплата в 10 доларів: криза у Венесуелі поглиблюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальна зарплата в 10 доларів: криза у Венесуелі поглиблюється

Світ
1704
Незважаючи на те, що в Венесуелі нещодавно збільшили розмір мінімальної заробітної плати до 4,5 тисячі суверенних боліварів, при перерахунку в американську валюту вона дорівнює 10,05 доларів. 20 грудня Центральний банк країни встановив обмінний курс на позначці в 447,6 суверенних болівара за долар.
За останній тиждень офіційний курс долара в Боліваріанські йРеспубліці зріс на 15%. Притім що 20 серпня було проведено деномінацію, в ході якої з купюр прибрали п’ять нулів, долар у Венесуелі відразу подорожчав у 24 рази, а потім продовжив зростати.
Венесуела в останні роки переживає гостру соціально-економічну кризу, що супроводжується гіперінфляцією, дефіцитом продовольства і ліків. За даними парламентського комітету з фінансів, з січня по листопад цього року зростання цін склало 702 тисячі відсотків, а в річному вираженні – 1,29 млн відсотків.
За оцінками управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародної організації з міграції, Венесуелу вже покинули понад 3 млн осіб. Ці структури прогнозують, що до кінця 2019 року кількість біженців і мігрантів з південноамериканської країни досягне 5,3 млн осіб. Дослідники розташованого в США Інституту Брукінгса вважають, що в найближчі два роки число емігрантів з Венесуели може перевищити 8 млн осіб.
Уряд на чолі з президентом Ніколасом Мадуро не визнає існування в країні гуманітарної кризи.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Венесуелі рівень інфляції перевищив мільйон відсотків. При цьому темпи зростання інфляції поступово знижуються – у вересні вона зросла на 228%, в жовтні – на 148% і на 144% у листопаді.

Довідка finance.ua:

  • Вже з січня 2019 року “мінімалка” в Україні має збільшитися до 4173 гривень.
  • У перерахунку на долари США – близько 150 доларів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас