Рева: безробіття у великих містах немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева: безробіття у великих містах немає

Казна та Політика
1336
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що проблеми безробіття у великих містах України немає.
Про це він сказав на засіданні Верховної Ради в п’ятницю.
“З огляду на те, що в селі велике безробіття залишається, навіть якщо людина не працює, їй може бути призначено субсидію через рішення комісії. Що стосується міських жителів – будь ласка, я готовий особисто допомогти тим, хто не працює, якщо у них є бажання працювати. Проблеми безробіття у великих містах на сьогодні немає. Всім, хто не працює, потрібно поставити їм одне просте запитання: чому?” – сказав Рева.
Зазначимо, заява міністра суперечить даним Державної служби статистики. Навіть у Києві рівень безробіття населення працездатного віку перевищує 7% за методологією Міжнародної організації праці.
Також Рева вважає обґрунтованим зниження соціальних норм, на яких базується система нарахування населенню субсидій на житлово-комунальні послуги.
“У 2016 році було надмірно нарахованої субсидії в розмірі 16 млрд грн, в 2017 – 8 млрд грн, 2018 – 5 млрд грн. Це свідчить, що норми споживання газу є завищеними… Абсолютно правильна позиція уряду створити стимули для економного споживання – привести соціальні нормативи споживання до фактичних”, – сказав Рева.
Він навів приклад, що, за даними “Кіровоградгазу”, споживачі, які не отримують субсидій, використовують за місяць 2-3 куб. м газу для опалення на 1 кв. м, тоді як субсидіанти – 4-5 куб. м.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас