Чи буде "новорічний" стрибок курсу - прогноз від Данилишина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи буде "новорічний" стрибок курсу - прогноз від Данилишина

Валюта
4497
В кінці 2018 року не буде грудневої девальвації гривні. Такий прогноз озвучив голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин, підбиваючи підсумки 2018 року.
“Поки немає передумов для повторення ситуацій грудня 2016 і грудня 2017 року, коли уряд витрачав великі обсяги коштів (наприклад, торік за грудень залишок коштів на єдиному казначейському рахунку зменшився в 10,6 рази), що призводило до девальвації гривні. Сподіваюся, ми робимо перший крок до належного рівня координації фіскальної та монетарної політик”, – написав Данилишин на своїй сторінці в Facebook.
Він також зазначив, що, незважаючи на періоди волатильності, курс гривні в 2018 році загалом продемонстрував стабільність – якщо порівнювати з кінцем 2017 року, станом на 20 грудня 2018 року національна валюта зміцнилася відносно долара на 0,75%.
“Цього року валюти ринків, що розвиваються, були схильні до девальвації – через зростання ставки ФРС, що спричинило відтік капіталу з ринків, що розвиваються, а також через сильні фінансово-економічні потрясіння в Аргентині і Туреччині. Але гривня відчувала себе набагато краще, ніж більшість валют країн з ринками, що розвиваються”, – підкреслив Данилишин.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас