Гриневич назвала головний успіх і провал запуску реформи освіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриневич назвала головний успіх і провал запуску реформи освіти

Казна та Політика
1049
Міністр освіти Лілія Гриневич назвала головним успіхом року запуск реформи шкільної освіти Нова українська школа, а основним провалом – несвоєчасну друк і доставку підручників.
“Якщо говорити про найбільший успіх, це те, що ми все-таки ввели Нову українську школу. Вона почалася, і діти в першому класі по всій Україні вже навчаються за новим компетентнісним стандартом, і величезна кількість вчителів – понад 40,5 тис. вчителів початкової школи та іноземних мов – пройшли підвищення кваліфікації”, – сказала вона.
Гриневич пояснила, що питання доставки підручників залежало не тільки від міністерства, а й від видавництва.
За її словами, наявна поліграфічна база в Україні не готова до таких великих замовлень, як в 2018 році.
Міністр також озвучила головні пріоритети на 2019 року. Вона пояснила, що в рамках Нової української школи буде новий етап підвищення кваліфікації вчителів, оновлення освітнього середовища і робота над новим стандартом базової загальної середньої освіти.
Також стартує реформа професійно-технічної освіти.
Запускається дуальна форма навчання, і наразі вже є кілька сотень навчальних закладів, які працюють з роботодавцями за цим проектом.
У сфері вищої освіти пріоритетом міністерства буде повноцінний запуск Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас