Nissan ввела в дію гігантський дах-електростанцію з сонячними панелями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan ввела в дію гігантський дах-електростанцію з сонячними панелями

Технології&Авто
683
Дах-електростанція великої площі з сонячними батареями запрацював на підприємстві Nissan в Нідерландах.
Сонячні батареї встановлені на дахах будівель Центру запчастин Nissan Motor (NMPC) в Амстердамі. В цілому задіяні майже 9000 фотоелектричних панелей.
Стверджується, що дах-електростанція здатний генерувати таку кількість відновлюваної енергії, якої вистачить для постачання 900 домоволодінь. Енергія, що виробляється деякими панелями даху, надходить безпосередньо в енергетичну мережу Нідерландів.
Більше того, дах забезпечує майже 70% електроенергії, яку щорічно споживає саме підприємство NMPC. При цьому дах значно скорочує кількість вуглекислого газу, що виділяється підприємством – за оцінками, в цілому за рік викид двоокису вуглецю зменшується на 1,17 млн ​​кг.
Цей проект став результатом першого масштабного співробітництва місцевої влади і компанії Nissan Motor. Частково проект фінансувався за національною схемою краудфандингу.
«Інвестиції в нові енергетичні технології та їх впровадження – основа концепції Nissan Intelligent Mobility, і цей проект наочно демонструє, що ми прагнемо змінити не тільки водіння автомобілів, але і спосіб життя людей», – заявляє автовиробник.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас