У розмитненні деяких "євроблях" немає економічного сенсу - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У розмитненні деяких "євроблях" немає економічного сенсу - Мінфін

Технології&Авто
3660
Держбюджет України може отримати 5-10 млрд гривень від легалізації автомобілів на європейських номерах. Про це заявив заступник міністра фінансів Сергій Верланов.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Верланов також зазначив, що розмитнювати деякі автомобілі не має економічного сенсу – в першу чергу, для їхніх власників.
“За нашими даними, на момент прийняття закону в Україні перебувало близько 630 тисяч автомобілів на єврономерах. Державний бюджет може отримати з них від 5 до 10 мільярдів гривень, але багато залежить від того, коли саме їх легалізують і взагалі чи легалізують”, – сказав Верланов і нагадав, що всі гроші від розмитнення “євроблях” підуть у пенсійний фонд.
За його словами, існує межа, коли розмитнення вживаного авто стає економічно недоцільним.
“Як правило, це автомобілі 13-20-річного віку. Якщо власники не захочуть їх розмитнювати, нехай утилізують або вивозять за межі України”, – заявив Верланов.
До речі, якщо ви стали власником авто на «єврономерах», вибирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Обрати картку для водія

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас