Після траншу МВФ золотовалютні резерви наблизяться до $20 мільярдів - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після траншу МВФ золотовалютні резерви наблизяться до $20 мільярдів - Порошенко

Казна та Політика
1974
Україна вже провела низку реформ, які повинна здійснити на виконання плану дій для запровадження безвізового режиму поїздок до ЄС, однак зміни тривають, зокрема щодо децентралізації, в реалізації якої Україні допомагали європейські партнери.
Про це сказав Президент Петро Порошенко, інформує прес-служба глави держави.
“Україна виконує всі заплановані завдання. Зараз ми отримали макрофінансову допомогу від Європейського Союзу 500 млн євро під дуже низький відсоток. Це фінансова підтримка реформ з боку Європейського Союзу”, – зазначив Президент.
За його словами, Україна також отримає до кінця року перші гроші з траншу Світового банку, і це також є підтримкою реформ.
Глава держави висловив сподівання, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалить рішення про виділення Україні чергового траншу. “І коли це станеться, наші золотовалютні резерви наблизяться до 20 мільярдів”, – заявив він, підкресливши, що це означає стабільність національної грошової одиниці і стабільність економіки, стабільність банківської системи.
За його словами, за перше півріччя цього року Україна експортувала до ЄС товарів і послуг на 11 млрд 200 млн доларів. “І таку співпрацю ми поглиблюємо і надалі”, – підкреслив Президент, уточнивши, що частка ЄС в торговому обороті збільшується і вже перевищує 42% і наближається до 50%.
“І це надійний ринок, який нам ніхто не закриє. І точно можна бути впевненими у власному майбутньому. А Росія нехай сидить зі своїм ембарго”, – сказав глава держави.
Він нагадав, що Росія ввела ембарго ще до початку гібридної війни проти України на українську продукцію металургійної, аграрної, хімічної галузей тощо. “А потім просто ввела ембарго на все і перекрила газ”, – зазначив Порошенко.
Президент підкреслив, що причина такого кроку суто політична. “Причини ембарго – українську націю хочуть поставити на коліна”, – заявив він.
Президент підкреслив, що, незважаючи на величезні витрати на оборону, Україна знайшла вихід з кризи і можливість залучати інвесторів, працювати на розвиток економіки. Цьому допомогли поглиблена і всеосяжна зона вільної торгівлі (з Євросоюзом – ред.), очищення банківської системи”, – сказав він.
Порошенко також нагадав, що Україна посіла 71 місце в рейтингу Світового банку Doing business.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас