Розумною таблеткою можна керувати через смартфон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумною таблеткою можна керувати через смартфон

Технології&Авто
445
Команда дослідників з Массачусетського технологічного інституту (МТІ), Університету Дрейпера і Жіночої лікарні Бригама створила розумну таблетку, роздруковану на 3D-принтері, яка здатна випускати ліки в шлунку і відслідковувати температуру протягом місяця. Крім того, вчені вважають, що їхній винахід має набагато більший потенціал. Робота описана в статті журналу Advanced Materials Technologies.
Щойно людина проковтує цю таблетку, її оболонка розчиняється і вивільняє маленький пристрій, що набуває Y-подібної форми. Така форма дозволяє пристрою закріпитися в шлунку, де він може залишатися до місяця, перш ніж відчепиться і покине тіло через травну систему. Таблетку живить маленька батарея з оксиду срібла, але фахівці досліджують й інші джерела живлення. Серед них – шлунковий сік самої людини, яка прийняла таблетку. В одній з «рук» Y знаходяться чотири маленькі відсіки, в яких можуть міститися ліки, випуск яких відбувається протягом кількох днів.
Вчені вважають, що в підсумку вони зможуть розробити ліки, здатні випускати препарати за допомогою команд зі смартфона. У розумної таблетки також є датчик, що відстежує температуру тіла і передає інформацію на смартфон через Bluetooth. Раніше команда створила схожі датчики для розумних таблеток, які відстежують життєво важливі ознаки, включаючи дихання і пульс.
Користувачам не варто турбуватися про те, що хтось перехопить цю інформацію або спробує контролювати розумну таблетку: для цього є вбудована функція безпеки, завдяки якій вона може пов’язуватися лише з пристроєм на відстані простягнутої руки.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас