В Україні розмитнили «єврономерів» на 187 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розмитнили «єврономерів» на 187 мільйонів

Казна та Політика
914
Митниці Державної фіскальної служби (ДФС) оформили близько 2,8 тис. автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією за новими пільговими умовами, повідомляє прес-служба ДФС.
Згідно з повідомленням, всього за новими правилами з моменту оформлення першого транспортного засобу з іноземною реєстрацією, з 26 листопада і станом на 14 грудня, до бюджету сплачено близько 187,1 млн грн митних платежів.
«Найбільш активно громадяни розмитнюють транспортні засоби в Чернівецькій області – 677 авто, Волинській – 604, в Києві – 414, Рівненській області – 202», – відзначили в прес-службі.
Також повідомляється, що тільки за останню добу ДФС здійснила митне оформлення 575 автомобілів на єврономерах на суму 38 млн грн.
Нагадаємо, 25 листопада в Україні набули чинності закони про внесення змін у Податковий і Митний кодекси про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації, які були ухвалені Радою 8 листопада, 23 листопада – підписані Президентом.
Відповідно до тексту змін до Податкового кодексу, передбачено запровадження базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна та його об’єму.
З дня набрання чинності вводиться 90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення раніше ввезених автомобілів.
Власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас