Україну "заливає" нелегальним пальним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну "заливає" нелегальним пальним

Енергетика
2197
На території України працює близько 1,5 тис. нелегальних АЗС, які за рік заливають у баки водіїв 1,2 млн тонн “сірого” пального.
У 2019 році обсяг тіньового пального в країні може досягти 1,5 млн тонн.
Таким чином, в залежності від виду пального і регіону, “повз касу” проходить до 30-50% всього ринку країни.
За прогнозами учасників “білого” сектору, втрати держбюджету наступного року від тіньового виробництва складуть 10 млрд грн.
Сукупний дохід нелегальних заправок, за оцінками експертів, за рік становить близько $80 млн.
Як розповіла президент нафтогазової асоціації України Неля Привалова, на нелегальних заправках неодноразово фіксувалися випадки пожеж, розливу нафтопродуктів і скрапленого газу. Часто такі заправки не мають практично жодних дозвільних документів.
Україну "заливає" нелегальним пальним
Як зауважив перший заступник голови ДФС Сергій Білан, у відомстві вже розробили план заходів з протидії тіньовому паливному ринку, який передбачає створення робочих груп з відпрацювання об’єктів торгівлі пальним, проведення фактичних перевірок АЗС з метою виявлення порушень податкового законодавства, встановлення місцезнаходження нелегальних автозаправних пунктів.
До речі, якщо ви часто за кермом, економте свій час і гроші – обирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на finance.ua. Картки для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Обрати собі картку 🚘

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас