Україна опинилася в хвості рейтингу швидкості мобільного інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опинилася в хвості рейтингу швидкості мобільного інтернету

Технології&Авто
1366
Середня швидкість завантаження в українських мобільних мережах становить 10 мегабіт на секунду. Це більш ніж удвічі нижче, ніж при Wi-Fi-підключенні – 21,9 Мбіт/с. Таких висновків дійшли аналітики Open Signal в оприлюдненому звіті The State of Wifi vs Mobile Network Experience as 5G Arrives.
Експерти включили Україну в список країн, в яких дротова інфраструктура «трохи сильніша», ніж стільникові мережі. Не дивно, адже «четверте покоління» мобільного зв’язку, яке давно завоювало весь світ, почало розвиватися в нашій країні тільки в 2018 році.
Компанія Ookla, відома своїм сервісом Speedtest, в своєму дослідженні за жовтень цього року поставила Україну на 79 місце (з 124) серед найшвидших «мобільних» країн. Середня швидкість завантаження в наших стільникових мережах становила 17,9 Мбіт/с, а upload – 9,76 Мбіт/с.
Це значно гірше, ніж у світових лідерів – Норвегії та Ісландії, чиї громадяни отримують в смартфоні доступ до мережі на швидкості понад 67 Мбіт/с.
З дротовим широкосмуговим доступом справи у нас йдуть значно краще – 47 місце. Вітчизняні інтернет-провайдери в середньому забезпечували download і upload на рівні 40,72 Мбіт/с і 41,13 Мбіт/с. Що досить-таки непогано, якщо порівняти із середньосвітовими 50,88 Мбіт/с і 25,52 Мбіт/с. У цій категорії Україна «програла» Тринідаду і Тобаго (46-а позиція в глобальному рейтингу), але випередила Білорусь (48-е місце).
Тим часом, нерозторопність нашого інтернету виправдовує його вартість. У цьому питанні Україна незмінно посідає вищі рядки рейтингу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас