Безготівкові платежі українців за кордоном цього року зросли на 55% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безготівкові платежі українців за кордоном цього року зросли на 55%

Фінтех і Картки
567
Подорожуючи за кордоном, українці все більше переходять на безготівкові розрахунки, цього року кількість оплат з використанням платіжних карток зросла на 55% в порівнянні з минулим періодом.
Про це йдеться в дослідженні компанії Mastercard про найпопулярніші туристичні напрямки і способи розрахунку по всьому світу.
“Українці в подорожах за кордоном все більше переходять на кешлес. Цього року кількість оплат з використанням платіжних карток зросла на 55% в порівнянні з минулим періодом”, – йдеться в повідомленні.
У компанії зазначають, що трендом сезону-2018 стали безконтактні оплати за допомогою смартфонів і інших гаджетів з NFC. У період гарячого відпускного сезону (червень – жовтень 2018 року) українці здійснили в 88 рази більше NFC-оплат за кордоном, ніж за цей же період минулого року. Така тенденція пояснюється зростанням популярності цифрових гаманців всередині країни. З запуском глобальних сервісів Google Pay, Apple Pay і Garmin Pay українці отримали можливість розраховуватися безконтактно телефоном в будь-якому куточку світу, де є безконтактні термінали – навіть в тих країнах, де зазначені глобальні сервіси ще не представлені.
У ТОП витрат українців за кордоном – шопінг. На це йде близько третини всього бюджету подорожі. Крім того, значні статті безготівкових витрат – це харчування, майже 25%, включно з розрахунками в супермаркетах – 13%, ресторанах і барах – 11% і проживання 14%.
На порталі finance.ua ви також маєте можливість підібрати для себе найвигіднішу картку, з якою зручно розплачуватися не тільки в Україні, а й за її межами.

Обрати кредитну картку

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас