У Пекіні поліція почне використовувати смарт-окуляри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Пекіні поліція почне використовувати смарт-окуляри

Технології&Авто
486
На одному з контрольно-пропускних пунктів на околиці Пекіна місцева поліція випробує новий інструмент безпеки: розумні окуляри, які можуть у режимі реального часу зіставляти риси облич пасажирів у автомобілях і автомобільні реєстраційні номери з базою даних підозрюваних.
Система отримала назву «Skynet», а смарт-окуляри виготовлені LLVision.
Початок випробувань збігся за часом з проведенням в Пекіні щорічних Всекитайських зборів народних представників, що підкреслює прагнення китайських лідерів використовувати технології для підвищення безпеки в країні.
У пресі почали висловлювати стурбованість з приводу того, що впровадження Китаєм вдосконаленої системи спостереження призведе до посилення придушення інакомислення. Схожа історія сталася з інтернетом і телекомунікаційними технологіями, які, за словами Девіда Бандурскі, одного з директорів China Media Project, дослідницького проекту з вивчення медіа в Університеті Гонконгу, стали інструментами соціального і політичного контролю
Ву Фей, виконавчий директор LLVision, закликає не турбуватися з приводу проблем з конфіденційністю, оскільки влада Китаю використовує обладнання з «благородною метою», займаючись пошуком підозрюваних у скоєнні протиправних дій і осіб, які переховуються від правосуддя.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас