Звідки українці замовляють найбільше товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звідки українці замовляють найбільше товарів

Особисті фінанси
8923
Основною країною, з якої надходять до України посилки, є Китай та регіон Південно-Східної Азії. Через більшу вартість товарів на американських та європейських сайтах вони не так популярні серед українців. Хоча нині спостерігається поступове зростання кількості замовлень із США та Європи на 10-15%.
Про це розповіли в Укрпошті.
Найбільш популярними є китайські онлайн-магазини AliExpress, Joom, JD, Gearbest, Wish. Серед європейських користуються попитом Asos, Next. “Чорна п’ятниця” в Китаї 11 листопада побила рекорди і зібрала більше 1 млрд посилок за добу.
“Офіційно AliВaba Group не коментує кількість посилок. Можна лише зауважити, що в Україну цього року в порівнянні з минулим замовляли на 40% більше товарів. Під час масових розпродажів надходить в 12 разів більше посилок, ніж у звичайний день”, – кажуть в держпідприємстві.
Укрпошта торік перевезла майже 7 млн кг міжнародних відправлень. Із них експортно-імпортних операцій – 5,9 млн кг посилок та 1 млн кг транзитних посилок. Основними експортними країнами, до яких Укрпошта здійснювала доставку, стали США, Ізраїль, Канада, Велика Британія. Найбільшими імпортерами в свою чергу були Китай, Нідерланди (як транзитний хаб), Ізраїль та США.
З 1 липня 2019 року посилки українців вартістю понад 100 євро будуть обкладатися податком і митом. Але зате скасована норма про “три посилки”, яку в Укрпошті активно критикували.
“Ми виступаємо за вільний ринок імпорту/експорту і вважаємо, що в нормі про зміну митного ліміту потрібно врахувати всі витрати держави, операторів доставки, громадян, фіскальної служби. А також взяти до уваги можливу кількість сплати податків. Бо досвід інших країн світу показує негативну динаміку, коли такі рішення приймаються без прорахунку реального бізнес-кейсу. Такі зміни матимуть вплив на ринок. Але найбільше вони торкнуться операторів доставки, які надають свій сервіс для преміум-товарів. В Укрпошті кількість посилок, які перевищуватимуть ліміт у 100 євро, мінімальна”, – зазначили в компанії.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас