Користувачів смартфонів в Україні стає дедалі більше - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Користувачів смартфонів в Україні стає дедалі більше - аналітики

Особисті фінанси
665
Число інтернет-користувачів у всьому світі зростає з кожним роком. Все більше часу люди проводять у своїх гаджетах: переглядають відео на YouTube, замовляють їжу, переписуються в соцмережах і купують одяг, пише Сегодня.
Інтернет проникає в усі сфери нашого життя, а кількість користувачів невблаганно зростає – в світі мережею користуються понад 4,2 млрд людей, і це більше половини населення планети.
В Україні показники теж вражаючі. За даними звітів міжнародного агентства “We are social”, в січні 2018 р. інтернетом користувалося 58% українців (25,59 млн). За останній рік кількість користувачів збільшилася на 4 млн осіб і продовжує зростати досі.
Цікава тенденція полягає і в тому, що з року в рік збільшується проникнення смартфонів. Зараз смартфони замінили українцям комп’ютери і планшети. Велика діагональ екрана, інтернет, швидкість передачі інформації, зручність і постійна доступність вивели смартфони в лідери. Експерти очікують, що до 2025 року кількість підключених смартфонів зросте в 4 рази.
“Онлайн аудиторія України активно зростає з року в рік. Збільшується кількість користувачів, які для доступу в інтернет використовують мобільні пристрої. У другому кварталі 2018 р. проникнення смартфонів було 57%. Цей показник нижчий, ніж в Європі, але завдяки двом таким факторам, як активне проникнення інтернету після впровадження технології 4G, і насичення ринку доступними моделями смартфонів, очікується збільшення підключених смартфонів в чотири рази до 2025 р.”, – зазначила Олена Фігурна, провідний аналітик компанії “Google Україна”.
Зараз в світі 67% всього трафіку припадає на смартфони, в Україні ця цифра сягає 53%. Тобто кожен другий запит в Україні здійснюють за допомогою смартфона.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас