Назвали найзбитковіший вид транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назвали найзбитковіший вид транспорту

Казна та Політика
2688
У Києві збільшились випадки затримки подачі приміських електричок. Що у цьому виді транспорту потребує швидких, термінових змін, розповів екс-перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.
“В приміському сполученні щось зміниться, якщо зосередяться на їх рентабельності. Потрібно, щоб оновлювався рухомий склад. На сьогодні це один з найзбитковіших засобів транспорту в Україні. Причина у відсутності контролю за квитками. Багато пасажирів їздять безкоштовно. Є багато пільгових категорій, за які Укрзалізниця не отримує виплати від Міністерства соціальної політики. При оплаті напряму кондуктору, гроші теж не завжди доходять до бюджету. Через ці моменти інфраструктура передмістя в жахливому стані. Рішення – зробити електронний квиток і жорстко карати за розкрадання коштів. До того ж, здійснити вплив на Мінсоц, щоб покрити борги. З наступного року зробити монетизацію пільг, щоб взагалі прибрати цю проблему, – каже Шульмейстер.
Зараз Державна Укрзалізниця розглядає питання припинення курсування ряду електричок, продажі квитків на яких становлять не більше 20%. Замість цього в УЗ на такі маршрути готові запустити автобуси.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас