Що українці купували в "чорну п'ятницю" і скільки витратили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що українці купували в "чорну п'ятницю" і скільки витратили

Особисті фінанси
1309
Продажі побутової техніки і електроніки 19-25 листопада 2018 року (“чорна п’ятниця”) в Україні зросли майже в 1,5 рази до продажу “чорної п’ятниці”-2017 і досягли рекордного показника 2,5 млрд грн.
Про це повідомляє компанія GfK Ukraine з посиланням на дані щотижневого дослідження Point of Sales Tracking GfK Ukraine.
“Оборот продажів побутової техніки і електроніки в Україні став найбільшим за весь період проведення дослідження”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з ним, за тиждень до “чорної п’ятниці” українці витратили на побутову техніку та електроніку в 2,5 рази менше.
  • Продажі телевізорів: в 3,6 рази до попереднього тижня і в 1,5 рази до торішньої “чорної п’ятниці”. Найпопулярніша модель продавалася в середньому з 16% знижкою до ціни попереднього тижня, однак у порівнянні з минулим роком середній чек на телевізор зріс на 9%.
  • Продажі смартфонів зросли в 2,1 рази до попереднього тижня і в 1,5 рази до попередньої “чорної п’ятниці”. За даними GfK, середній чек на смартфон за рік збільшився на 9%, а реальна знижка до ціни попереднього тижня склала всього 6%.
  • Продажі холодильників збільшилися в 3,2 рази в порівнянні з попереднім тижнем, пральних машин – майже в 3. Знижки за цими товарними групами склали 10-12%, проте до минулого року вони подорожчали відповідно на 2% і 5%.
  • Пилососи – в середньому на 11%.
Водночас в GfK Ukraine відзначили, що незважаючи на такі рекордні показники “чорної п’ятниці” в цілому в жовтні-листопаді цього року зафіксовано сповільнення динаміки ринку побутової техніки та електроніки.
На їхню думку, частина покупців у жовтні-листопаді-2018 відклала покупки на “чорну п’ятницю”, чекаючи знижок, однак ці кілька днів акційної активності не змогли компенсувати сповільнення попиту за попередні 4-5 тижнів 2018 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас