Хто більше? В Росії обіцяють знизити бідність на 200% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто більше? В Росії обіцяють знизити бідність на 200%

Світ
1020
Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв заявив, що російський уряд готує план боротьби з бідністю, в результаті чого рівень бідності в Росії “знизиться на 200%”, пише “Сегодня”.
“Для того щоб досягти планки в 200% зниження цифр щодо бідності, потрібно реалізувати цілий план. Наразі цей план моїми колегами готується. Ось я буквально вчора на цю тему розмовляв”, – сказав Медвєдєв в інтерв’ю російським телеканалам.
Читайте також: У Держстаті повідомили, як зростає зарплата українців
При цьому зменшення такого показника на 200% математично неможливе. Максимальне зменшення – на 100% – означає досягнення показником нуля. У разі зменшення на 200% число стане від’ємним, але кількість жителів країни не може бути “мінусовою”.
Раніше повідомлялося, що десятки мільйонів росіян виявилися бідняками. Так, близько 22% населення РФ – 32 млн осіб – не можуть дозволити собі купити продукти понад необхідний базовий набір, тобто живуть в зоні бідності.
Тобто якщо зменшити цей показник на 200%, як запропонував Медвєдєв, за межею бідності “опиняться” мінус 32 мільйони осіб, що нереально.
Більше третини жителів РФ (близько 35,6%) перебувають у зоні споживчого ризику – тобто, у них вистачає грошей на харчування та одяг, але купівля предметів тривалого користування для них дуже складна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас