Розроблено процесор для смартфонів Android майбутнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено процесор для смартфонів Android майбутнього

Технології&Авто
1595
Компанія Qualcomm офіційно розвіяла чутки щодо флагманського процесора Snapdragon 8150. Нова однокристальна система (SoC) отримала назву Snapdragon 855. Презентація чіпсету пройшла на заході Snapdragon Tech Summit 2018, пише “Сьогодні”.
Новий чіп створено за 7-нанометровим техпроцесом – на такому процесі створені процесори Apple A12 Bionic і HiSilicon Kirin 980 для смартфонів Huawei – найпотужніші на сьогодні. Представлений процесор використовує 8 ядер, які скомпоновані у трьох кластерах: одне ядро працює на максимальній частоті 2,84 ГГц, три високопродуктивні ядра беруть частоту 2,42 ГГц, а чотири енергоефективні ядра, що працюють на фоні, – на частоті 1,78 ГГц.
Найважливіша відмінність, яка виділяє Snapdragon 855 серед конкурентів – підтримка мереж 5G. Новий чіпсет оснащений 5G-модемом Snapdragon X50 і може працювати з мережами п’ятого покоління зі швидкістю з’єднання до 2 Гбіт/с.
Також однокристальна система отримала нейронний блок (NPU) четвертого покоління, що дозволяє підвищити продуктивність при роботі з завданнями, покладеними на штучний інтелект в три рази. Наприклад, в 2018 році ШІ використовує алгоритми щодо поліпшення якості фотографій після зйомки.
Графічний прискорювач, який використовується в Snapdragon 855, — це Adreno 640, підтримує технологію Snapdragon Elite Gaming. Що це за технологія і чим вона здивує користувачів, поки що не відомо, бо Qualcomm не розкрила ніяких подробиць.
Qualcomm на презентації також розповіла про ультразвуковий сканер відбитків пальців 3D Sonic Sensor, що вбудовується в екран. Цей дактилоскопічний датчик, за словами компанії, є більш безпечним і точним в порівнянні з іншими рішеннями. Snapdragon 855 отримав підтримку 3D Sonic Sensor.
Наскільки сильним виявиться процесор, і чи зможе він побороти головного конкурента в особі Apple з його чіпом A12 Bionic, наразі немає жодних даних. Потрібно дочекатися перших тестових зразків, які покажуть справжню продуктивність Snapdragon 855.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас