Президент розповів, коли середня зарплата може зрости до 10 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент розповів, коли середня зарплата може зрости до 10 тисяч

Казна та Політика
4632
У першому кварталі 2019 року в Україні середня заробітна плата може зрости до 10 тисяч гривень. Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками ділових кіл в рамках робочої поїздки в Івано-Франківську область.
Як повідомляє прес-служба глави держави, на думку Президента, головною метою є детінізація заробітних плат.
“Глава держави також наголосив на важливості детінізації заробітних плат. За його словами, в першому кварталі 2019 року Україна має всі шанси встановити середню зарплату на рівні 10 тис. грн”, – йдеться в повідомленні.
Також Президент зазначив, що такі темпи зростання зарплат повинні зберігатися, щоб виграти в конкуренції за робочу силу.
Крім того, як вважає Президент, наразі важливо, щоб люди не виїжджали за кордон, а для цього необхідно підвищувати оплату праці і її продуктивність всередині країни.
“З одного боку, це захист з точки зору безпеки. З іншого боку, це захист з точки зору рівня життя. Це не тільки платоспроможний попит, а це відновлення справедливості. Тоді, коли у мене запитують, що робити зараз, коли внаслідок нібито відкриття кордонів велика кількість українців виїжджає на роботу за кордон, я завжди відповідаю, що є два шляхи: повернутися в СРСР і встановити “залізну завісу” або підвищити зарплату разом з продуктивністю праці всередині країни”, – переконаний Порошенко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас