Лондон може в односторонньому порядку зупинити Brexit - радник суду ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон може в односторонньому порядку зупинити Brexit - радник суду ЄС

Світ
382
Великобританія може скасувати в односторонньому порядку рішення про вихід з ЄС, повідомляє портал “Євроньюс” з посиланням на заяву радника суду ЄС Мануеля Кампоса Санчеса-Бордона у вівторок.
“Генеральний адвокат Кампос Санчес-Бордона передбачає, що Європейський союз повинен буде оголосити про те, що стаття 50 (Лісабонського договору – ІФ) дозволяє в односторонньому порядку відкликати рішення про вихід з ЄС”, – йдеться в заяві суду.
Тим часом, портал зазначає, що подібні думки, висловлювані радниками, які не зобов’язують суд виносити відповідні постанови, однак в більшості випадків при винесенні остаточного рішення ці рекомендації беруться до уваги.
Європейський суд у Люксембурзі наразі займається розглядом цієї справи. Очікується, що остаточне рішення буде винесено в найближчі кілька тижнів.
Відповідне звернення до суду подали шотландські парламентарії, які наполягають на праві Великобританії зупинити процес Brexit в односторонньому порядку.
Спочатку заявники поставили перед шотландським судом питання про те, чи може Британія в односторонньому порядку зупинити реалізацію процесу Brexit, який був запущений на підставі статті 50 Лісабонського договору. В результаті Сесійний суд (вища судова інстанція Шотландії) прийняв рішення про передачу позову на розгляд суду Євросоюзу.
В ході референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС.
Глави держав і урядів 27 країн Євросоюзу 25 листопада на позачерговому засіданні Європейської ради затвердили угоду про вихід Великобританії з ЄС і декларацію про майбутні відносини.
Тепер проект угоди щодо Brexit повинен витримати голосування в британському парламенті і Європарламенті. Британський парламент проголосує щодо угоди Британії з ЄС про Brexit 11 грудня, а сам вихід Великобританії з Євросоюзу намічено на 29 березня 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас