СБ збільшить суму коштів на захист клімату вдвічі - до $200 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ збільшить суму коштів на захист клімату вдвічі - до $200 млрд

Фондовий ринок
132
Світовий банк (СБ) оголосив про намір збільшити вдвічі суму коштів, яку він виділяє на боротьбу зі змінами клімату в рамках наступної п’ятирічної програми.
Таким чином, в 2021-2025 роках банк надасть близько $200 млрд для підтримки країн, які мають амбітні проекти в сфері захисту клімату.
Наміри СБ посилають важливий сигнал глобальній спільноті діяти подібним чином, йдеться в його повідомленні.
“Зміна клімату є реальною загрозою для найбідніших і найуразливіших країн. Наші нові цілі показують, наскільки серйозно ми займаємося цим питанням, мобілізуючи і інвестуючи $200 млрд протягом п’яти років в боротьбу з кліматичними змінами”, – заявив президент СБ Джим Ен Кім. Світу потрібно “побудувати більш безпечне, більш кліматично стійке майбутнє”, зазначив він.
Кошти мають перш за все допомогти бідним країнам впоратися з наслідками зміни клімату. “Ми повинні боротися з його причинами, але в той же час адаптуватися до наслідків, які часто зачіпають найбідніші народи найбільшою мірою”, – вважає головний виконавчий директор СБ Крісталіна Георгієва.
У 2018 році група СБ виділила рекордні $20,5 млрд на фінансування кліматичних проектів.
З 3 по 14 грудня в польському місті Катовіце проходить 24-а конференція сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Головною темою зустрічі є стримування глобального потепління і адаптація до зміни клімату. Паризька угода щодо клімату, укладена в 2015 році, поставила за мету обмежити глобальне потепління до кінця століття 2 градусами за Цельсієм.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас