Нафтові гіганти BP і Shell запустили блокчейн-платформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові гіганти BP і Shell запустили блокчейн-платформу

Енергетика
389
Консорціум, до якого увійшли компанії BP і Shell, а також кілька великих глобальних банків, оголосив про офіційний запуск блокчейн-платформи Vakt. Її метою називається оптимізація процесів при торгівлі сировинними товарами, включаючи перенесення паперової документації на смарт-контракти, пише Сегодня.
До консорціуму також увійшли банківські групи ABN Amro, ING Societe Generale, торгова компанія Gunvor Group, норвезька нафтогазова компанія Equinor, енергетичні торгові компанії Mercuria Energy Group і Koch Supply and Trading.
В описі платформи йдеться, що Vakt оцифровує те, що раніше було паперовою тяганиною в кожній угоді між сторонами.
Відзначимо, що Vakt пов’язана з платформою komgo, запуск якої був анонсований у вересні. Komgo буде забезпечувати фінансування, включаючи цифрові акредитиви, в той час як Vakt виступає в ролі оператора з логістики.
На початковому етапі користувачами платформи будуть Equinor, Mercuria і Koch, а торгівля буде обмежена контрактами на сиру нафту BFOET (північноморська нафтова суміш). У подальших планах розширити діяльність на всі сировинні товари, що фізично торгуються, а також відкрити на початку 2019 року доступ до платформи іншим компаніям.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас