"Електроенергетичний безвіз": Зубко розповів про об'єднання енергосистем України і ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Електроенергетичний безвіз": Зубко розповів про об'єднання енергосистем України і ЄС

Енергетика
815
Приєднання України до європейської енергосистеми дозволить створити в країні повноцінний лібералізований ринок електроенергії, так званий «електроенергетичний безвіз».
Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, інформує прес-служба Мінрегіону.
«Німеччина і надалі буде надавати допомогу у впровадженні енергоефективності, в рамках Фонду енергоефективності, і в сфері відновлюваних джерел енергії… Домовлено про спільну розробку маршрутної карти щодо процесу інтеграції енергосистеми України в енергосистему Європи (ENTSO-E). Німецький досвід є дуже корисним. Приєднання до європейської енергосистеми дозволить створити в Україні повноцінний лібералізований ринок електроенергії, так званий «електроенергетичний безвіз», – підкреслив Зубко.
Крім фінансової підтримки Німеччини в сфері енергоефективності, йдеться і про технічну допомогу – рішення, спрямовані на досягнення оптимального балансу між вартістю термореновації і максимальним ефектом в економії енергоресурсу.
Зубко наголосив, що підтримка енергетичної галузі, інфраструктурних проектів, макрофінансова допомога, продовження співпраці з такими фінансовими інститутами як KfW – ключові напрямки співпраці України і Німеччини.
Також сторони домовилися про співпрацю в напрямку підтримки проектів з навчання кадрів економіки України. Зокрема проектів «Жінки в бізнесі», а також так званого «4.0» зі створення промислових кластерів для середнього бізнесу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас