В Україні намагаються втричі знизити податок з оренди квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні намагаються втричі знизити податок з оренди квартир

Нерухомість
2734
В Україні хочуть знизити податок на доходи фізосіб, що стягується з доходів від здачі в оренду нерухомого майна — з 18% до 5% (фізосіб-підприємців це не стосуватиметься).
Про це повідомив президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України (АСНУ) Юрій Піта.
Зменшення податкової ставки пропонується провести за аналогією з податком при продажу нерухомості: за цими угодами ПДФО стягується не в розмірі 18%, а за 5%-ою ставкою.
Що власники нерухомості продовжать платити без змін — це військовий збір, тобто загальне оподаткування повинно проводитися за ставкою 6,5%.
В АСНУ повідомили, що вже обговорили пропозицію в Державній фіскальній службі і здобули її підтримку. Ріелтори розраховують, що відповідний законопроект буде підготовлений Мінфіном.
Експерти вважають, що це підштовхне людей до реальної сплати ПДФО з цього виду діяльності. Зараз власники житла всіма правдами і неправдами ухиляються від цього.
“Ми вважаємо, що такий підхід дійсно виведе ринок з тіні і дозволить більш ефективно наповнювати бюджет. На сьогоднішній день нинішня ставка несе велике податкове навантаження, і власники не готові платити такі податки», — зазначив Піта.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас