У кількох десятках країн мобільний інтернет став швидшим за Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У кількох десятках країн мобільний інтернет став швидшим за Wi-Fi

Технології&Авто
876
Згідно з дослідженням компанії OpenSignal, 33 країни мають швидкість мобільного інтернету в середньому вищу, ніж швидкість Wi-Fi.
Найбільший розрив між швидкістю підключень зафіксований в Австралії.
У цій країні середня швидкість Wi-Fi становить 21,6 Мбіт/с, а швидкість мобільної мережі – 34,6 Мбіт/с. Також в п’ятірку країн з мобільними мережами, які набагато швидші, ніж Wi-Fi, увійшли Ліван, Катар, Оман і Греція.
Водночас, в таких місцях, як США і Гонконг, середня швидкість Wi-Fi затьмарює мобільні мережі. Подібна ситуація, нехай і не настільки виражено, зафіксована ще в 40 країнах. Це може незабаром зміниться, оскільки нове покоління мобільної мережі 5G почне поширюватися вже в 2019 році.
Також дослідники знайшли чотири країни, де немає суттєвих відмінностей між швидкістю Wi-Fi і мобільною мережею: Угорщина, Бангладеш, Бельгія та Норвегія. Відзначається, що дані були зібрані з майже 7,8 мільйона різних пристроїв в 80 країнах.
У OpenSignal заявили, що результати дослідження показують, що мобільні оператори і виробники смартфонів повинні переоцінити залежність від Wi-Fi. Водночас, на даний момент Wi-Fi як і раніше лідирує через більш низьку вартість послуг.
Фахівці OpenSignal повідомили, що в майбутньому ситуація може ще сильніше змінитися з впровадженням стандарту 5G. До кінця 2018 року його планують запустити в 20 містах США, а в 2019 році вийдуть перші флагманські смартфони з підтримкою нового стандарту передачі даних.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас