Android Q вже тестують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android Q вже тестують

Технології&Авто
14212
У Google вже готують нове покоління ОС під назвою Android Q.
Не ясно, на честь якої солодощі буде називатися нова ОС, проте, як з’ясувалося, її вже тестують як мінімум на Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL і Xiaomi Mi 8 SE.
В базі даних тестового пакета Geekbench з’явилися результати запуску Android Q на цих смартфонах. Раніше передбачалося, що нова версія операційної системи з’явиться тільки в 2019 році. Тестують поки що альфа-збірки, але в Google вже уточнили, що третя лінійка “пікселів” сумісна з Android Q. це означає, що смартфони отримають оновлення, щойно воно вийде офіційно.
Mi 8 SE відноситься до середнього рівня, оскільки, на відміну від Google Pixel 3 XL, працює на базі чіпсета Snapdragon 710 (у «Пікселя» – Snapdragon 845). Компанія тестує різні категорії пристроїв, але, що важливіше, Xiaomi, схоже, отримала якісь ексклюзивні права на участь в тестах. Mi 8 SE поки що працює на Android 8.1 Oreo, а бета-версія Pie з’явиться на ньому до кінця року.
Інсайдери приписують Android Q поліпшення функції багатозадачності в режимі розділеного екрану. У новій версії будуть активні обидва додатки, що знаходяться на дисплеї. Інші особливості нової операційної системи поки що не повідомляються. Імовірно, її покажуть на конференції розробників Google I/ O 2019, як це зазвичай і буває.
Деякі спостерігачі за ринком вважають, що Google може відмовитися від бренду Android. У компанії вже не раз спростовували цю думку, періодично ЗМІ повертаються до неї. Як заміна «зеленого робота» пропонується Fuchsia. За останніми даними, її тестують на мобільних пристроях Huawei з чіпами Kirin.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас