"Урядовий кур'єр" опублікував указ про воєнний стан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Урядовий кур'єр" опублікував указ про воєнний стан

Казна та Політика
4632
Указ президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 днів опублікований в урядовій газеті.
У газеті опубліковано указ № 392, який вводить в дію рішення Ради національної безпеки України про воєнний стан з 14:00 26 листопада на 30 днів – до 14:00 26 грудня 2018 року.
"Урядовий кур'єр" опублікував указ про воєнний стан
Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру “Яни Капу” і двом катерам “Бердянськ” і “Нікополь”. Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем “Дон”. Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків і захопивши в полон усіх.
У ніч на 26 листопада РНБО провела екстрене засідання і запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв’язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.
Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, на 16:00. Президент Петро Порошенко, в свою чергу, ввів в дію рішення і вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”, який згодом затвердили українські депутати.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас