Парубій підписав закон про затвердження указу про введення воєнного стану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парубій підписав закон про затвердження указу про введення воєнного стану

Казна та Політика
438
Голова Верховної Ради Андрій Парубій в середу, 28 листопада, підписав прийнятий парламентом закон про затвердження указу президента України “Про введення воєнного стану в Україні” і направив документ на підпис главі держави.
Читайте також: Воєнний стан вводиться в 10 областях України
Як зазначено на сайті Верховної Ради, прийнятий законопроект (№9338) від 26 листопада про затвердження указу президента України “Про введення воєнного стану в Україні” 28 листопада повернутий з підписом спікера парламенту і направлений на підпис президенту.
Як повідомлялося, 26 листопада Верховна Рада затвердила введення воєнного стану в десяти областях України, оголошене указом президента Петра Порошенка, терміном на 30 діб.
Воєнний стан вводиться в областях, що межують з Росією і Придністров’ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській та Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.
27 листопада в Раді національної безпеки і оборони України роз’яснили, що військовий стан, введений в дію указом президента і підтриманий Верховною Радою, вводиться в 10 областях України та у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії з 14.00 26 листопада терміном на 30 днів.
А.Парубій роз’яснив, що військовий стан в 10 областях України набере чинності одночасно з відповідним законом – з дня його публікації.
“Хоча в самому указі стоїть дата з 14.00 26-го числа (листопада), реально він почне діяти і стане законом тоді, коли буде підписаний і опублікований. Думаю, швидше за все, це буде завтра (28 листопада – ред.) протягом дня”, – сказав він журналістам у Брюсселі 27 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас