Розмитнено перше авто на "єврономерах" за новими правилами: скільки зекономлено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмитнено перше авто на "єврономерах" за новими правилами: скільки зекономлено

Особисті фінанси
9343
В Державній фіскальній службі відзвітували про розмитнення першого “єврономера” за новими правилами.
Чернівецька митниця оформила перше авто на «єврономерах» за пільговими умовами.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.
Громадянин розмитнив Renault Laguna 2004 року випуску (німецька реєстрація) і сплатив до державного бюджету понад 49,3 тис. грн.
Як повідомляє ДФС, мито (10%) склало 4,6 тис. грн, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) – 28,765 тис. грн та ПДВ (20%) – 15,957 тис. грн.
А через три місяці митне оформлення цієї Renault Laguna коштувало б резиденту 83,8 тис. грн. Економія склала 34,5 тис. грн.

Мої fiнанси:

  • 25 листопада вступив в силу закон, що передбачає нові правила ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.
  • Протягом 90 календарних днів після набрання чинності закону базова ставка акцизного податку розраховується з 50%-вою знижкою (крім електромобілів, із застосуванням коефіцієнтів в залежності від об’єму двигуна та віку ТЗ)
  • Митне оформлення здійснюється за умови добровільної сплати до державного бюджету коштів у сумі, що дорівнює 8500 грн (500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).
  • При ввезенні для постійного користування авто, що були в користуванні, підтвердження відповідності екологічним нормам ЄВРО 5 не вимагається.
До речі, якщо ви стали власником авто на «єврономерах», тому що не любите переплачувати – обирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас