З 2021 року в Китаї запрацює довічна система соціального рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2021 року в Китаї запрацює довічна система соціального рейтингу

Світ
3396
З 2021 року в Пекіні почне діяти довічна система соціальних кредитів. За кожне правопорушення, навіть найдрібніше, рейтинг громадян знизиться – аж до того, що вони не зможуть знайти роботу, ходити в звичайні супермаркети і літати літаками.
Про це пише Bloomberg.
Зараз система соціальних кредитів проходить обмежене тестування в декількох регіонах Китаю. У найсуворішому вигляді вона працює в Сіньцзяні, регіоні з переважно мусульманським населенням на кордоні з Киргизією. Система впливає на всі можливості людини – від права користуватися державними послугами до можливості почати бізнес або влаштуватися на роботу.
За порушення закону, за якими стежить система розпізнавання облич, громадянам нараховуються бали. Чим їх більше, тим нижчий рейтинг людини. Бали нараховуються за перехід дороги в недозволеному місці, куріння в літаках і швидкісних поїздах та інші правопорушення.
Якщо раніше система не дозволяла «неблагонадійним» громадянам отримувати кредити, то тепер на них буде накладено обмеження в переміщеннях всередині країни і за її межами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас