На "теплі кредити" виділили 400 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "теплі кредити" виділили 400 млн грн

Енергетика
1076
У держбюджеті-2019 передбачили 400 млн грн на “теплі кредити”.
“Цим рішенням підтримано продовження затребуваної суспільством програми допомоги при утепленні житла. Як відомо, завдяки цій програмі за 4 роки понад 500 тис. сімей (це майже вся Житомирська область): впровадили необхідні енергоефективні заходи; економлять в середньому 20-50% і навіть більше на оплату рахунків за комунальні послуги; створили комфорт і затишок у своїх оселях”, – зазначають у Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України.
За весь час дії програми в економіку країни було інвестовано близько 7 млрд грн. Обсяг відшкодування з держбюджету склав понад 2,3 млрд грн.
“Якщо попит населення та ОСББ на “теплі кредити” стрімко зростатиме, буде ініційовано звернення до уряду і парламенту про необхідність збільшення обсягу фінансування програми”, – заявили в Держенергоефективності.
Нагадаємо, в 2018 році “теплих кредитів” уже не буде. Банки припинили їх видачу, адже передбачені державною програмою кошти в розмірі 400 млн грн закінчилися. Фінансування “теплих кредитів” уряд запустив у квітні в державних банках. Відшкодування можна було отримати за купівлю негазових котлів, утеплення індивідуального житла та багатоповерхівок.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас