ЄС оцінив судову реформу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС оцінив судову реформу в Україні

Казна та Політика
828
Європейський Союз презентував звіт щодо перебігу реалізації судової реформи в Україні. У звіті, зокрема, проаналізували процедуру відбору суддів до нових інституцій та рекомендації щодо їх покращення.
«Прохід у нові суди поганого кандидата — це не провал реформи загалом. Я розумію, що громадськість в своїй уяві має ідеального кандидата і хоче його обрати. Але це неможливо»,- наголосив президент Європейської комісії з питань ефективності правосуддя Ради Європи Георг Става під час презентації звіту.
Також він зазначив, що Україна має забезпечити натомість ефективний контроль за діяльністю суддів та відповідальність за їхні рішення. На його думку, процедура відбору суддів відкрита та ефективна.
У звіті Євросоюзу також йдеться про те, що в Україні нині існують дуже складні практики відбору суддів. Вони включають професійні тестування, аналіз психофізичних особливостей, співбесіди та інше.
«Такої складної і водночас прозорої системи не існує ніде в Європі. Але є над чим працювати і що покращувати», — стверджує Георг Става.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас