Мер Дніпра назвав три варіанти для будівництва нового аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Дніпра назвав три варіанти для будівництва нового аеропорту

Казна та Політика
992
Питання локації – де саме збудують сучасний аеропорт під Дніпром – ще остаточно не вирішене.
Про це заявив міський голова Дніпра Борис Філатов на брифінгу.
“Де буде будуватися аеропорт – це питання ще не вирішене. Чому? Тому що розглядаються три варіанти. Перший варіант (він вже потрапив у медіа) – це селище Солоне, другий – на місці нині діючого аеропорту. Є ще один, резервний варіант, – аеропорт на місці діючого аеропорту в Кам’янці (аеродром авіаспортивного клубу)”, – повідомив Філатов.
За його словами, наразі всі три варіанти розглядаються профільними спеціалістами і остаточне рішення буде прийнято з урахуванням їхньої експертної думки. При цьому кожен з варіантів має як переваги, так і недоліки.
“Якщо взяти до уваги новий аеропорт у селищі Солоному, то там, насамперед, найкращі метеоумови, там є можливість брати пасажиропотік не лише з Дніпра, а й з довколишніх міст. Ще одна перевага – там є можливість збудувати злітну смугу протяжністю 2800 метрів, що дасть можливість приймати повітряні судна найвищого класу, більшої місткості та дальності польоту. У Дніпрі злітна смуга може бути збудована в найкращому разі на 2590 метрів”, – зазначив міський голова.
Він наголосив, що нині для спорудження нового летовища є політична воля глави держави, є кошти, які будуть виділені на першочергові проектні роботи у межах 200 мільйонів гривень. Крім того, 2019 року ця сума буде збільшена вдвічі й ситуацію буде зрушено з “мертвої точки”.
Філатов каже: найімовірніше, що з місцем будівництва зможуть визначитися до кінця нинішнього року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас