Мінсоцполітики спростовує шкоду для бізнесу від запровадження нових правил обрахунку ЄСВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики спростовує шкоду для бізнесу від запровадження нових правил обрахунку ЄСВ

Казна та Політика
1193
У Міністерстві соціальної політики України повідомили, що скасування верхньої межі нарахування єдиного соціального внеску вдарить по тим підприємствам, які не виплачують офіційних заробітних плат своїм працівникам.
«Найпоширеніша тіньова схема для ухилення від сплати ЄСВ – це нарахування кількамільйонної зарплати одному працівнику, та на рівні мінімальної усім іншим робітникам. Таким чином, ЄСВ сплачується лише з невеликої частини (55 тисяч гривень) кількамільйонної зарплати, частина від зекономленої різниці виплачується працівникам у конвертах», — повідомили у Мінсоцполітики.
Там також заявили, що експеримент з детінізацією заробітних плат у 2016 році провалився. Мова йде про зниження ставки єдиного соціального внеску майже вдвічі — до 22% від фонду оплати праці.
«Після зменшення ставки ЄСВ майже вдвічі, збільшився дефіцит Пенсійного фонду, теж майже вдвічі — на 65 мільярдів гривень. Збільшення дефіциту автоматично стало додатковим навантаженням на Державний бюджет у вигляді дотацій для виплат пенсій за рахунок податків легального бізнесу. Зарплати внаслідок цього кроку не збільшились, отже, працівники отримали вдвічі менші внески на свої майбутні пенсії. А тіньовикам чомусь не стало соромно, і масово легалізовуватись вони не стали», — заявили у Мінсоцполітики.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас