Банки переведуть на нові стандарти подання звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки переведуть на нові стандарти подання звітності

Казна та Політика
474
Національний банк затвердив сучасні та зручні правила складання та подання в НБУ статистичної звітності, які наберуть чинності 1 січня 2019 року.
Регулятор повідомив, що з початку 2019 року дані потрібно надавати в форматі XML, що відповідає міжнародній практиці. До цього часу банки використовували розроблений Нацбанком формат для подання звітності.
Систематизувати показники статистичної звітності в зручний і зрозумілий для користувачів єдиний реєстр, який замінює чинні форми і є в публічному доступі на офіційній сторінці НБУ.
Використовувати відкриті канали для передачі даних з високим рівнем захисту інформації: подання звітності здійснюється через веб-портал НБУ або API, що робить зручним процес подання.
“У нових правилах унормовано вимогу про накладення уповноваженою особою електронного підпису на файл з показниками статистичної звітності, що не потребує в подальшому підтвердження на паперовому носії”, – зазначили в НБУ.
Регулятор додав, що нові правила дозволять підвищити гнучкість процесу оновлення вимог до статистичної звітності в майбутньому і забезпечити підвищення якості звітних даних шляхом вдосконалення алгоритмів контролю за ними при формуванні статистичної звітності.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас