Вчені винайшли «вічні» автомобільні шини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені винайшли «вічні» автомобільні шини

Технології&Авто
6203
Американські вчені з Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) створили непроколювальні металеві шини.
На таких шинах всюдиходи зможуть їздити по Марсу. Звісно, їх можна використовувати і на Землі в позашляховиках.
Нова шина виготовлена зі спеціального титанового і нікелевого сплаву. Нікель і титан – це гнучкі, а не крихкі метали. Їх атомна структура має здатність відновлювати свою первісну форму. Цю їх здатність і використовували американські вчені.
Роботи над металевими шинами в NASA ведуться вже давно. Такі покришки дуже необхідні космічним всюдиходам, які вчені відправляють на Місяць і Марс.
Все почалося з пружинних шин. Колись вони вважалися перспективними для використання на космічних всюдиходах. Однак потім з’ясувалося, що пружинні шини не витримують великої ваги і деформуються. В результаті американці відмовилися від них, переключившись на розробку металевих виробів.
Металеві шини вже випробовують на позашляховиках, а також у спеціальній лабораторії NASA. Першими тестами вчені залишилися задоволені. Коли-небудь такі шини будуть використовувати і на звичайному земному транспорті, незважаючи на те, що їх виробляти дорожче і складніше.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас