Торговельна угода США і Китаю на межі провалу - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торговельна угода США і Китаю на межі провалу - Bloomberg

Світ
877
Віце-президент Майк Пенс заявив, що США не поспішають завершити торговельну війну і “не змінять курс, поки Китай не змінить свою поведінку”.
Про це пише Bloomberg.
З часу розвалу СРСР на початку 1990-х років країни Південно-Східної Азії намагалися уникнути участі в конфліктах між провідними державами. Адміністрація Трампа робить це завдання дедалі складнішим.
Атаки США на КНР посилилися з виступами віце-президента Майка Пенса минулого тижня самітів, особливо на тлі його заклику до інших держав уникати кредитів, в результаті яких вони були б винні Китаю.
Він сказав, що США не поспішають завершити торговельну війну і “не змінять курс, поки Китай не змінить свою поведінку”, – це тривожна перспектива для регіону, який значною мірою залежить від експорту.
“Риторика Пенса викликає досить велике занепокоєння, оскільки показує, що ми рухаємося до такої геополітичної ситуації в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, в якій виграш одного буде програшем іншого”, – говорить Джонатан Прайк, фахівець з Тихоокеанському регіону в сіднейському аналітичному центрі Lowy Institute.
“Великі сподівання на зближення Китаю та США все більше віддаляються від дійсності”, – додає він.
На зустрічах у Сінгапурі і Папуа-Новій Гвінеї не було ознак того, що президент США Дональд Трамп і його китайський колега Сі Цзіньпін дійдуть згоди в процесі переговорів на саміті “Групи двадцяти” в Аргентині через кілька тижнів.
На саміті АТЕС, який завершився в неділю, лідери не домовилися щодо підсумкової заяви, що свідчить про напруженість, яка виникла після погрози Трампа ввести нові мита надодачу до вже прийнятих тарифів на імпорт китайських товарів вартістю 250 мільярдів доларів.
Сі відповів введенням мит на американську продукцію в обсязі 110 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас