Міжнародна платіжна система подала позов проти НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародна платіжна система подала позов проти НБУ

Казна та Політика
1210
Міжнародна платіжна система TYME подала позов до НБУ про визнання незаконним рішення “Про скасування реєстрації міжнародної платіжної системи TYME”.
У позовних вимогах компанія вимагає зобов’язати суд відновити дії всіх ліцензій, які були відкликані регулятором, а також реєстрацію платіжної системи і всіх її учасників.
Оператором системи TYME є фінансова компанія “ОМП-2013”. У листопаді 2014 року її співвласником став генеральний директор ІК Concorde Capital Ігор Мазепа. НБУ відібрав у неї ліцензію в червні 2018 року.
“За твердженнями керівництва НБУ дані рішення були прийняті на підставі отриманих від СБУ безперечних доказів про порушення платіжною системою TYME вимог регулятора, внаслідок яких виникли ризики національній безпеці України”, – зазначають в компанії.
Повідомляється, що TYME просила надати дані документи для ознайомлення, в тому числі через адвокатські запити. В отриманих відповідях від НБУ і СБУ документів надано не було.
У 2015 році СБУ вже направляла запит в НБУ з набагато серйознішими звинуваченнями TYME, тоді НБУ протягом місяця проводив позапланову перевірку МПС TYME, звинувачення СБУ не підтвердилися.
Компанія TYME була єдиною міжнародною небанківською платіжною системою в Україні й до моменту її закриття була лідером на ринку платіжних систем України за підсумками 2017 і першого півріччя 2018 років. На початку 2018 року Державною адміністрацією залізничного транспорту TYME було присвоєно статус соціально-важливої ​​платіжної системи України, нарівні з “Укрпоштою”.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас