У КМДА розповіли, наскільки готова техніка до зими в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА розповіли, наскільки готова техніка до зими в Києві

Казна та Політика
245
Транспортні підприємства Києва забезпечені всім необхідним для роботи в зимовий період.
Про це повідомив перший заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Іван Шпильовий, повідомляє прес-служба КМДА.
«Сьогодні вся спеціальна техніка перебуває у стовідсотковій готовності до прибирання вулично-дорожньої мережі від снігу. Придбано необхідну кількість шанцевого інструменту для ручного прибирання сходових маршів, зупиночних комплексів тощо. В ангарах підприємств вже маємо 35 тисяч тонн солі та близько 35 тисяч тонн піщано-соляної суміші для обробки доріг. Придбано 44 трактори, які дозволяють прибирати тротуари, місця, де ускладнено рух, і 10 навантажувачів. Також маємо запас пально-мастильних матеріалів: близько 85 тонн дизельного пального і близько 50 тонн бензину», – розповів Шпильовий.
У разі інтенсивних снігопадів планується залучати техніку сторонніх організацій. Транспортні підприємства вже уклали понад 160 відповідних договорів. Також видано доручення щодо збільшення кількості рухомого складу на маршрутній мережі на час осінньо-зимового періоду.
«Протягом останніх двох років використовується світова тактика завчасного розміщення спецтехніки на вулично-дорожній мережі. Це дозволяє в разі виникнення ожеледиці або опадів у вигляді снігу негайно почати обробку доріг столиці. Зокрема, під час прогнозу синоптиків про перший сніг, 14 листопада, спеціальна техніка вже була на вихідних позиціях і вчасно вийшла на маршрути прибирання», – зазначив Шпильовий.
Він додав, що згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації, визначено перелік вулиць Києва зі складними умовами руху, де в період снігопадів, ожеледиці в першу чергу будуть обробляти проїжджі частини технологічними матеріалами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас