Coca-Cola звинуватили в корпоративному шахрайстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Coca-Cola звинуватили в корпоративному шахрайстві

Фондовий ринок
926
Мексиканський підприємець Хосе Антоніо дель Валле звинувачує американську компанію Coca-Cola в корпоративному шахрайстві і розкраданні промислової власності.
Про це повідомляє Financial Times.
Бізнесмен подав скаргу на виробника напоїв в прокуратуру Мехіко, вимагаючи стягнути з неї майже $345 млн. Приводом для суперечки став новий напій Coca-Cola, який нібито покращує роботу мозку.
За словами чавеса, в 2012 році він запустив в Мехіко і Нідерландах виробництво напою, який містить амінокислоти під назвою Gaba. Він нібито допомагає зняти стрес, поліпшити концентрацію уваги і допомагає вирішити проблеми зі сном. Продукт виявився популярним в Японії.
Згодом Валле вирішив зупинити виробництво напою, щоб переглянути його формулу і провести ребрендинг. Паралельно він почав вести переговори з Coca-Cola про партнерство з виробництва напою. Продукт отримав назву Go Gabа.
Як повідомив бізнесмен, в кінці 2017 року він підписав угоду з Coca-Cola, яка забороняла компанії виробляти і поширювати подібні напої протягом наступних 30 місяців. Однак незабаром він дізнався, що в Японії почали продавати напій під назвою Fanta Gaba. Після звернення мексиканця в Coca-Cola напій зняли з продажів, зазначив Валле.
Зараз прокуратура проводить розслідування, за його підсумками суд ухвалить рішення, висувати щодо Coca-Cola звинувачення офіційно чи ні, пише видання.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас